. معابد انگکور، کامبوج (Angkor Wat)
اولین گزینه از بهترین جاذبه های گردشگری آسیا در سال 2016 معابد انگکور است که نه تنها در کامبوج بلکه در کل دنیا به عنوان یکی از باشکوهترین معابد و مجموعههای مذهبی شناخته میشود. این معابد در قرن 12 میلادی به عنوان معبد هندو در امپراتوری خمر ساخته و به خدای ویشنو اهدا شد. دو قرن بعد با ورود آیین بودا به کشور کامبوج، این معبد به یک معبد بودایی تبدیل شد و مجسمههای بودایی زیادی به آن افزوده شد. این معابد در حدود 162 هکتار وسعت دارند که با 4 برج و دیوارهای پیوسته در اطراف آن احاطه شده است.
همچنین یک برج مرکزی با ارتفاع 65 متر نیز در این سازه وجود دارد. دیوارهای کشیده شده در اطراف این معبد نمادی از کوه مرو (Mount Meru) است. در افسانههای هندو و بودایی، کوه مرو جاییست بر فراز هیمالیا که خانه خدایان محسوب میشود. معابد انگکور از بهترین نوع معماری سبک خمر بهره میبرد و امروزه به نماد کشور کامبوج تبدیل شده است تا جایی که تصویر آن بر روی پرچم این کشور نیز دیده میشود. معابد انگکور در لغت به معنی شهر معابد است و در چندین سال گذشته نام آن در فهرست بهترین جاذبه های گردشگری آسیایی به چشم میخورد.
. معبد بوروبودور، اندونزی (Borobudur Temple)
معبد بوروبودور بزرگترین سازه بودایی جهان و یکی از عجیبترین بناها در میان نقاط گردشگری است. این مکان در قرن 8 میلادی در شهر جاوا ساخته شده و در لیست بهترین جاذبه های گردشگری آسیا در سال 2016 نیز قرار گرفته است. معماری خاص، جزئیات ساختاری و شکوه معبد بوروبودور آن را به یک جاذبه پر طرفدار در میان گردشگران تبدیل کرده است.
در پس زمینه این معبد کوههای آتش فشانی دیده میشوند که زیبایی منظره را دو چندان کرده است. معبد بوروبودور از سه بخش تشکیل شده که پایهای هرمی با پنج تراس هم مرکز دارد، سه صفحه دایرهای در قسمت بدنه به چشم میخورد و گنبد عظیمی هم در قسمت بالایی قرار دارد. دیوارها و نردهها با نقشهای برجسته آراسته شدهاند و در اطراف صفحههای دایرهای نیز 72 گنبد دیده میشود که یک مجسمه بودایی در بالای هر کدام قرار دارد.
معبد بوروبودور یکی از آثار ثبت شده در میراث جهانی یونسکو محسوب میشود و 2 هزار و 500 متر مربع وسعت دارد.
3. دیوار چین (Great Wall of China)
معروفترین گزینه فهرست بهترین جاذبه های گردشگری آسیا در سال 2016 در چین قرار دارد. دیوار بزرگ چین یکی از عجایب هفتگانه جدید جهان و جزو پر بازدیدترین نقاط گردشگری آسیاست. این دیوار با طول 7 هزار کیلومتر طولانیترین دیوار جهان است و از 9 استان، ناحیه وسیع خود مختار و شهر عبور میکند. دیوار چین در قرن دوم پیش از میلاد مسیح ساخته شده و در قرن 14 میلادی در دوران امپراتوری مینگ بازسازی شد.
این دیوار در طی سلسلهها و امپراتوریهای مختلف مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت و به این ترتیب میتوان گفت که ساخت آن بیش از دو هزار طول کشیده است. ویژگی منحصر به فرد دیوار چین علاوه بر طول زیاد، فراز و نشیب فراوان آن است به اندازهای که پیاده روی بر روی این دیوار به یک کوهنوردی شبیه است.
4. خلیج هالونگ، ویتنام (Ha Long Bay)
خلیج هالونگ با منظرهای از ستونهای صخرهای بلند و جنگل سرسبز و مملو از درختان بر بالای آن، جزیرههای کوچک و آب زلال و درخشان چشمها را به خود خیره میکند. نام هالونگ در لغت به معنای اژدهای فرود آمده بر روی دریاست که میتوان گفت این نام به درستی برای آن انتخاب شده است.
خلیج هالونگ به علت داشتن مناظر طبیعی فوقالعاده زیبا به عنوان یکی از عجایب هفتگانه طبیعی جهان شناخته میشود و در لیست بهترین جاذبه های گردشگری آسیا در سال 2016 نیز نام آن به چشم میخورد. این مکان در فهرست یونسکو نیز ثبت شده و به گفته محققان، انسانهای اولیه در هزاران سال پیش در آن زندگی میکردهاند.
5. اینترامورس، فیلیپین (Intramuros)
و اما رسیدیم به برترین جاذبه گردشگری آسیا در سال 2016. اینترامورس منطقهای قدیمی و تاریخی در شهر مانیلای فیلیپین است و به شهر دیواری شهرت دارد. در زمان استعمار اسپانیا، این منطقه خود به عنوان شهر مانیلا شناخته میشد و در همان زمان مقر فرماندهی امپراتوری اسپانیا بود.
دیوارهای دفاعی اینترامورس در اواخر قرن شانزدهم میلادی برای دفاع از شهر در برابر حملهها ساخته شد. وسعت این منطقه 670 متر مربع بوده و در امتداد سواحل خلیج مانیل و قسمت جنوبی رود پاسیج قرار گرفته است. قلعه سانتیاگو، بخش محافظتی شهر دیواری است که در دهانه رودخانه جای دارد. در قرن 20 میلادی، عملیات بازسازی و ساختوساز بر روی ایننترامورس صورت گرفت که موجب شد تا دیوارها و قلعه از دیدرس خلیج مانیلا پنهان بماند.
6. تاج محل، هند (Taj Mahal)
یکی دیگر از معروفترین نقاط گردشگری آسیا تاج محل است که با معماری ایرانی اسلامی خود همواره مورد توجه گردشگران بسیاری قرار میگیرد. تاج محل در واقع مسجد و مقبرهای است که شاه جهان، امپراتور هند پس از فوت همسر محبوبش، ممتاز محل و برای زنده نگه داشتن یاد او آن را ساخت. شاه جهان در قرن 17 دستور ساخت این مکان را صادر کرد و در سال 1632 میلادی عملیات ساخت و ساز شروع شد و پس از یازده سال به پایان رسید.
ساخت این مجموعه باشکوه در قرن 17 نزدیک به 32 میلیون روپیه خرج روی دست هندیها گذاشت که ارزش آن در حال حاضر معادل 827 میلیون دلار خواهد بود. سالانه 3 میلیون گردشگر از تاج محل دیدن میکنند و گفتنی است که نام این مکان در فهرست میراث جهانی یونسکو و عجایب هفتگانه جدید جهان قرار گرفته است.
7. لشگر سفالین، چین (Terracotta Warriors)
یکی از قابل توجه ترین حفریات باستان شناسان در قرن بیستم، کشف لشگر سفالین چین بود. لشگر سفالین مجموعهای است از سربازان و اسبهای سفالی که نشان دهنده نخستین ارتش امپراتوری چین یعنی امپراتوری چین شی هوانگ بوده و نوعی هنر آئینی است که در آن مجموعهای از اشیا به همراه متوفی دفن میشوند. لشگر سفالین در سال 209 قبل از میلاد به همراه نخستین امپراتور چین به خاک سپرده شدند تا در زندگی پس از مرگ از امپراتور محافظت کنند. این مجموعه از هشت هزار سرباز پیاده نظام، 130 ارابه، 520 اسب و 150 اسب سواره نظام از جنس سفال در ابعاد مختلف تشکیل شده است.
لشگر سفالین در سال 1974 میلادی به صورت اتفاقی توسط تعدادی از دهقانان در نزدیکی مقبره سلطنتی کشف شد. این دهقانان بومی مشغول حفر زمین برای چاه آب بودند که به ظروف عتیقهی سفالی برخوردند و پس از آن باستان شناسان برای بررسی این اشیاء به منطقه ژیان آمدند و پس از حفریات بیشتر به مجموعهای حیرت انگیز از سربازان سفالی برخوردند. لشگر سفالین چین در یک و نیم کیلومتری شرق مقبره امپراتور چین شی هوانگ قرار دارد.
8. شهر ممنوعه، چین (The Forbidden City)
شهر ممنوعه در مرکز شهر پکن واقع شده و با نام کاخ موزه و گاگونگ نیز شناخته میشود. ساخت این مکان 14 سال طول کشید و به مدت 500 سال کاخ پادشاهی 24 امپراتور مختلف در دو سلسه مینگ و چینگ بوده است. منجمان باستانی چین اعتقاد داشتند که ستاره بنفش یا همان ستاره قطبی در مرکز بهشت قرار دارد و به همین دلیل قصر امپراتور را قصر بنفش مینامیدند.
برای ورود به قصر بنفش اجازه امپراتور لازم بود و هر کسی حق ورود به این مکان را نداشت و به این دلیل این مجموعه به عنوان شهر ممنوعه نامگذاری شد و امروزه با نام کاخ موزه شناخته میشود. شهر ممنوعه 74 هکتار وسعت دارد و از 8 هزار و 700 اتاق تشکیل شده که آن را به بزرگترین مجموعه کاخ در دنیا تبدیل میکند.
شهر ممنوعه با یک خندق 52 متری و دیوارهای 10 متری احاطه شده و در هر ضلع شهر یک ورودی قرار گرفته است. سالانه بیش از 14 میلیون گردشگر از این مکان بازدید میکنند و به همین دلیل نام آن در فهرست بهترین جاذبه های گردشگری آسیا در سال 2016 دیده میشود.
9. قصر امپراتوری توکیو، ژاپن (Tokyo Imperial Palace)
اقامتگاه پیشین امپراتور ژاپن مجموعهای بزرگ و شبیه به پارک در شهر توکیو است. قصر امپراتوری توکیو بیش از ده قرن میزبان خانوادههای امپراتوری ژاپن بوده و درون آن بخشهای مختلفی مانند قصر اصلی، اقامتگاه خصوصی خانواده امپراتور، چندین موزه و دفاتر اداری و اجرایی دیده میشود.
این قصر در محل قلعه قدیمی ادو ساخته شده و 3.41 کیلومتر مربع وسعت دارد. همچنین یک باغ در بخش شرقی این مجموعه وسیع وجود دارد که ورود به آن برای عموم آزاد است. از سوی برخی از ژاپنیها ادعا میشود که ملک قصر امپراتوری توکیو از تمام املاک کالیفرنیا ارزش بیشتری دارد.
10. قله ویکتوریا، هنگ کنگ (Victoria Peak)
ویکتوریا نام کوهستانی در غرب هنگ کنگ است که با نام کوه آستین (Austin Mount) نیز شناخته میشود. این قله با ارتفاع 552 متر یکی از بلندترین قلههای هنگ کنگ محسوب میشود و نکته جالب آن قرار گرفتن در مرکز شهر است و به همین دلیل به یکی از نقاط شلوغ و پر بازدید تبدیل شده است.
دید کامل به مرکز شهر و بندرگاه ویکتوریا و همچنین جزیره لاما از بالای این قله به همراه تلسکوپی که در آنجا تعبیه شده آن را به یکی از بهترین جاذبه های گردشگری آسیا در سال 2016 معرفی کرده است. سالانه 7 میلیون گردشگر از سراسر جهان از قله ویکتوریا و برج و مجموعه قله که در نزدیکی آن قرار دارد، دیدن میکنند. / گجت نیوز